Välkommen till Sparklar.se! Läs om oss här

Utbud under ständig förnyelse! Se våra senaste varor här

Så skapar du en bra grillkväll i trädgården

vänner har grillkväll i trädgården - Sparklar bloggen

Daniel Vaala |

Vill du förbättra dina grillkvällar hemma? Här delar vi med oss av tips och tillbehör som gör grillningen enklare och trevligare.

Förberedelser för grillning

För att skapa en idealisk grillplats i din trädgård, börja med att välja en bra plats. Tänk på vindriktningen och tillgången till sittplatser. Rätt verktyg är också avgörande. Med vår Bluetooth BBQ-termometer kan du enkelt hålla koll på matens temperatur direkt från din smartphone. Våra Grillmattor med hål skyddar dina rätter från att fastna eller falla genom gallret.

Grillrecept och tekniker

Grillning är en konst som förenar vänner och familj. Här är några tips för att förbättra din grillning:

  • Förbered din grill: Rengör grillen ordentligt och låt den förvärmas i 10-15 minuter. En ren och het grill förhindrar att maten fastnar och säkerställer jämn tillagning.
  • Testa att röka maten: Att röka mat ger en djupare och mer komplex smak som kan ta din grillning till nästa nivå. Om du aldrig har provat det förut, kan det vara ett spännande sätt att experimentera med nya smaker och tekniker.
    • Välj rökflis: Olika träslag ger olika smaker. För nybörjare rekommenderas hickory för en stark smak eller äpple för en mildare smak.
    • Blötlägg rökfliset: Blötlägg rökfliset i vatten i minst en timme. Detta hjälper dem att producera mer rök och brinna långsammare.
    • Förbered grillen: Om du har en kolgrill, tänd kolen och vänta tills de är täckta av ett tunt lager grå aska. Har du en gasolgrill, förvärm den först.
    • Placera rökfliset: Lägg det blötlagda rökfliset direkt på kolen eller i en rökbox/folieform med hål och placera på brännarna.
    • Rök maten: Placera maten på grillgallret och stäng locket. Försök att hålla temperaturen mellan 100-130°C för bästa resultat.
Röker köttet med rökflis och stängt lock Sparklar.se
    • Perfekta marinader: Marinader förbättrar smaken och mörheten hos köttet. Prova en blandning av olivolja, citron, vitlök och örter för kyckling och fläsk. För fisk, håll det enkelt med citron och dill.
    • Innovativa recept: Här är några enkla men goda grillrecept att prova:
      • Grillade halloumi- och grönsaksspett: Trä bitar av halloumi, paprika, zucchini och champinjoner på spett. Pensla med olivolja och grilla tills osten är gyllenbrun och grönsakerna mjuka.
      • BBQ-glaserad lax: Blanda BBQ-sås med lite honung och pensla över laxfiléer. Grilla på medelhög värme tills laxen är genomstekt och har en härlig glansig yta.
      • Långsamgrillad pulled pork: Krydda en bit fläskkarré med en rub av paprikapulver, vitlökspulver, salt och peppar. Grilla indirekt på låg värme i flera timmar tills köttet är mört och faller isär. Servera med din favorit-BBQ-sås.
    • Optimera grillytan: Använd indirekt värme för stora köttstycken och direkt värme för mindre rätter.
    • Eftergrillvila: Låt köttet vila efter grillningen för att saften ska fördela sig jämnt och maximera smaken.

    Smarta tillbehör

    För att ta din grillning till nästa nivå, prova dessa verktyg från vårt sortiment:

    • Vårt Kycklingvingställ är perfekt för att grilla kycklingvingar jämnt och enkelt.
    • Med vårt Korvhalster håller du korvarna på plats och säkerställer en perfekt grillad yta utan att bränna fast.
    Tre smarta grilltillbehör - Kycklingvingställ, Airfryer grillset och Korvhalster - Sparklar bloggen

      Lösningar för alla väder

      Om vädret inte samarbetar, kan du enkelt flytta grillningen inomhus med vårt Grillställ för AirFryer. Det är ett praktiskt sätt att njuta av grillad mat året runt.

      Utforska vårt sortiment inom grillning

      Vill du förbättra din grillning? Utforska vårt sortiment av grillverktyg och tillbehör på Sparklar.se och upptäck hur du kan göra varje grillkväll till en succé. 

      Dela dina grilltips med oss

      Dela gärna dina grilltips och erfarenheter i kommentarsfältet nedan och följ oss på Facebook och Instagram för fler inspirerande tips, nyheter och guider. Tillsammans gör vi varje grillkväll till något speciellt!

      Lämna en kommentar

      Observera: kommentarer måste godkännas innan de publiceras.